Samenvatting Ajax – Feyenoord 2-1

admin 22/08/2013 0

Samenvatting van de klassieker tussen Ajax en Feyenoord 2-1, in de Amsterdamse Arena. Het werd geen aantrekkelijke wedstrijd die uiteindelijk Ajax als gelukkige winnaar kende.

Feyenoord was het die, misschien wel verrassend, op 0-1 voorsprong kwam door een goal van de Italiaan, Pelle. Waar Feyenoord in de beginfase nog aardig mee wist te komen, was het na de openingstreffer Ajax dat veelvuldig de aanval koos, en enkele gevaarlijke situaties wist te creëren voor het goal van de Rotterdamse doelman Erwin Mulder.

Het was Sigthorsson die namens Ajax nog in de eerste helft de achterstaand wist om te buigen in een voorsprong door tweemaal te scoren. De eerste treffer kwam na een ietwat makkelijk gegeven strafschop na een lichte overtreding van Ruud Vormer.

In de tweede helft was het Feyenoord die een licht overwicht had zonder echt gevaarlijk te worden, waardoor de eindstand hetzelfde bleef als de ruststand, 2-1 voor Ajax.

Reageer »

Close
Like ons even op Facebook, en geef je leven pas echt inhoud met onder andere: het laatste voetbalnieuws, de beste samenvattingen, de mooiste doelpunten, en videos van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de voetbalwereld.